nieuws-events-pers-fotoEr gebeurt veel. Te veel om op te noemen. Wij zullen voor u nieuwsberichten selecteren. Berichten die niet strikt vertrouwelijk zijn zullen wij via de website of nieuwsbrief (TIINformatie) met u delen. Hierbij maken we een onderscheid tussen nieuws van de participaties, nieuws uit de sector en nieuws over ons, onze events of events waar we bij betrokken zijn. Look at it, learn from it and enjoy it!

Nieuws van de participaties

Look at it!

Datumprikker voegt artificial intelligence toe

Datumprikker (onderdeel van CalSol), een participatie van TIIN TechFund 3, heeft met Pimmr de gezamenlijke ambitie om internationaal naar 100 miljoen gebruikers te groeien in de komende drie jaar. Dit zal gebeuren met Cally.com als merk. Om dit te kunnen realiseren is CalSol een exclusieve strategische samenwerking met Pimmr B.V. aangegaan. Het is de missie…

Details

Datumprikker realiseert samenwerking met Deskbookers.com

Het online afspraken platform Datumprikker.nl speelt in op de zakelijke markt door een samenwerking te realiseren met Deskbookers.com, de online marktplaats voor unieke en inspirerende werkplekken en vergaderruimtes. Het wordt hierdoor mogelijk om via Datumprikker.nl direct online ruimtes voor zakelijke aangelegenheden in te plannen en te reserveren.  

Details

Nieuws uit de sector

Learn from it!

NVP Gedragscode

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (‘NVP’) kent sinds 1986 een gedragscode. In 2007 en 2016 zijn deze geactualiseerd. De gedragscode is gebaseerd op vijf algemene principes die door de leden van de NVP onderschreven worden en leidend zijn in het dagelijks handelen. Het gaat er hier om dat een participatiemaatschappij maatschappelijk bewust handelt, een lange…

Details

Nieuw professional standards handbook

Invest Europe (voorheen EVCA) heeft eind 2015 haar vernieuwde ”Professional Standards Handbook and Investor Reporting Guidelines” gepubliceerd. Invest Europe is de branchevereniging voor private investeringen in Europa en zusterorganisatie van de NVP.

Details

Events en nieuws over ons

Enjoy it!

TIIN TechFund 3 investeert in 3D-printer

Dankzij een kapitaalinjectie van nieuwe investeerders, waaronder TIIN TechFund 3, kan Nectar3D met haar “hassle-free 3D-printer” nu de markt op. Afgelopen maanden is de investering rondgekomen in deze veelbelovende onderneming, waarin naast TIIN Capital eveneens PPM Oost deelneemt.  Nectar3D maakt het voor innovatieve bedrijven en ondernemers mogelijk zonder gedoe te 3D-printen met professionele kwaliteit tegen…

Details

TIIN TechFund 3 verstrekt groeikapitaal aan Talmundo

Het derde ‘TechFund’ van TIIN Capital heeft groeikapitaal verstrekt aan Talmundo, maker van de innovatieve onboarding-app voor medewerkers. Hiermee is het bedrijf klaar voor de uitrol in meer Europese markten. Het online onboardingplatform wordt al ingezet bij grote multinationals als ASML, KPMG en BNP Fortis Paribas. De investering zal worden aangewend om verder uit te…

Details

TIIN Capital in de pers

TIIN Capital richt een nieuw fonds op om te kunnen investeren in middelgrote Nederlandse bedrijven die voor groeifinanciering niet terecht kunnen bij de bank. De in Naarden gevestigde venture-capitalmaatschappij wil daarvoor €30 mln ophalen bij beleggers. Het streven is om eind maart van start te gaan met het nieuwe vehikel. TIIN is vooral bekend als…

Details

TIIN Capital gebruikt alternatieve financieringsvormen

funding
Het is niet nieuw dat banken zich op onderdelen terugtrekken uit kredietverlening, of dat bij een bank een lening aanvragen vaak ingewikkeld is of moeilijk realiseerbaar. En soms wanneer het wel lukt biedt het geen oplossing voor de lange termijn.

Details

TIIN Capital verkoopt belang Life & Mobility

Exit L&M tombstone
Met groot genoegen informeren wij u dat wij, TIIN Next Phase Fund (een fonds dat wordt beheerd door TIIN Capital), deze week al haar aandelen in Life & Mobility heeft verkocht. De nieuwe aandeelhouders zijn Synergia Capital Fund en twee managers van Life & Mobility.

Details

Netwerkbijeenkomst 2016 TIIN Capital

netw bkmst

Op 2 juni 2016 vond onze jaarlijkse Netwerkbijeenkomst plaats in Naarden-Vesting bij Arsenaal Events (voormalige theaterzaal van Het Arsenaal) met als thema ‘Vernieuwend Ondernemen’. Onder leiding van ondernemer en spreker Arko van Brakel werd gesproken over de snel veranderende wereld om ons heen als gevolg van de technologische vooruitgang, maar ook door verschillende andere ingrijpende ontwikkelingen.

Details

TIIN TechFund 2 verkoopt belang Thysia

In mei 2016 heeft TIIN TechFund 2 de aandelen in Thysia Information Management (Thysia) overgedragen aan het management en oprichter van het bedrijf Kristian de Lange. Hiermee gaat Thysia de volgende fase in van groei en ontwikkeling van de onderneming.

Details

TIIN TechFund 3 investeert in SendCloud

Sendcloud

TIIN Capital onderstreept in februari 2016 haar streven te investeren in ambitieuze teams, die in snel veranderende markten willen groeien, door samen met de BOM een belang te nemen in het online verzendplatform SendCloud. E-commerce is al jaren een van de snelst groeiende branches binnen Europa. Kleine en middelgrote webwinkels kunnen moeilijk bijbenen met de grote spelers. Relatief hoge verzendtarieven en beperkte verzend- & retourmogelijkheden spelen hierin een belangrijke rol. 

Details

TIIN Capital realiseert exit Type22

Op 2 december 2015 heeft TIIN Capital met de andere aandeelhouders alle aandelen in Type22 verkocht aan het Zwitserse SITA, wereldleider op het gebied van luchtvaart communicatie en IT oplossingen. Type22 was een participatie van TIIN TechFund 2.

Details

Magazine Brookz in gesprek met TIIN Capital

In oktober 2015 sprak Brookz met onder meer Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital, over de nieuwe generatie ondernemers, het tempo van technologische veranderingen, de houdbaarheid van businessmodellen en investeren in het algemeen.

Details

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld

Nieuwsbrief archief